Studio Kakelbont

Fotosessies

 1. Foto en video gemaakt door Myra Fotografie kunnen ter allen tijden gepubliceerd worden op website, blog en facebook. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen.
 2. Een fotosessie wordt betaald in twee delen. Bij boeking betaal je een niet terugvorderbaar reservatiebedrag. De datum is pas gereserveerd na betaling van het voorschot. Bij annulatie van de sessie ten laatste 7 dagen voor de geplande datum wordt dit voorschot gebruikt voor een herboeking, het voorschot wordt in geen geval terugbetaald.

 3. bij annulatie van de sessie binnen 7 dagen voor de geplande datum zal een annulatiekost worden aangerekend van 50€. Bij annulatie van de sessie binnen 48u voor de geplande sessie, zal een annulatiekost van 75€ worden aangerekend.

 4. De fotograaf behoudt het recht de sessie te annuleren indien niet aan de gevraagde acties en voorbereiding vanwege de klant werd voldaan. Het niet tijdig bezorgen van outfits voor de sessie is hier een voorbeeld van. Wij zorgen voor voldoende herinneringen, indien hier geen gehoor aan gegeven wordt, gaat de sessie niet door en gelden de annulatievoorwaarden.

 5. De prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De prijs die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.

 6. De foto's worden pas bewerkt en de gallerij met foto's wordt pas openbaar gemaakt nadat het volledige bedrag van de fotosessie betaald is. Indien de sessie niet volledig betaald is binnen 5 dagen, worden de foto's verwijderd.

 7. Een fotosessie van Myra Fotografie wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. De foto's blijven eigendom van de fotograaf. Een deel van de sessie (60€) wordt apart gefactureerd als licentie voor gebruiksrecht (dit heeft geen invloed op de totaalprijs zoals aangegeven op de site). Bij volledige betaling van de sessie en bestanden koopt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto's gebruikt voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, zullen gerechtelijke stappen ondernomen worden.

 8. Het geleverde aantal foto's varieert naar gelang de duur van de sessie en andere variabelen, en kan dus onmogelijk vooraf precies vastgelegd worden.

 9. De foto's worden geleverd in jpg formaat, en mogen niet verder bewerkt worden met filters of andere.

 10. Uit alle gemaakte foto's maakt de fotograaf een selectie. Deze foto's worden vervolgens bewerkt in de stijl van de fotograaf. De foto's die de selectie niet haalden en de onbewerkte foto's kunnen onder geen beding verkregen worden. Extra zwart-wit omzettingen van de geselecteerde foto's kunnen verkregen worden op aanvraag, overige bewerkingen zijn enkel mogelijk indien het bijbestellingen van de foto's betreft.

 11. In de prijs is een gallerij met alle foto’s in klein formaat inbegrepen. Deze foto’s zijn beschermd met een watermerk en mogen enkel in die staat hergebruikt worden. Indien ze gepost worden op facebook of andere sociale media, mag het watermerk er onder geen beding afgesneden worden. De onbeschermde foto’s in hoge resolutie kunnen apart gekocht worden. Deze foto’s in groot formaat zonder watermerk mogen niet gepubliceerd worden op sociale netwerksites, enkel de daarvoor bedoelde foto’s in het mapje ‘web’ mogen hiervoor gebruikt worden.

 12. Bij verzending van bestellingen zijn wij niet verantwoordelijk voor vertragingen op de levering of voor schade toegebracht tijdens de levering.

 13. Bijbestellingen kunnen enkel worden gemaakt via webshop. De bestelling is bindend, bij aankoop verbindt de klant zich tot de aankoop van aangeduide artikelen. De bestelling zal pas worden klaargemaakt na betaling van het volledige bedrag.

 14. De levertijd van de bestelling is afhankelijk van het item met de langste levertermijn. Indien een deel van de bestelling dringend is, moeten wij hiervan op de hoogte gebracht worden en worden verzendkosten aangerekend.

 15. Het ontwerp van grafisch werk (lay-out fotoboek, kaarten e.d.) moet steeds betaald worden, ook als het werk niet gedrukt wordt. De bestanden van dit werk worden niet vrijgegeven, grafisch werk gemaakt door Myra Fotografie kan enkel via ons gedrukt worden.


Cadeaubons

 1. Cadeaubons worden enkel per post verzonden na aankoop, afhalen is niet mogelijk.
 2. Wij maken geen cadeaubons voor sessies op locatie
 3. Een snoetensessie-cadeaubon kan niet worden gewisseld voor een andere sessie, ook niet met bijbetaling.
 4. De bons zijn een jaar geldig, maar we vragen om binnen het half jaar contact op te nemen om reeds een datum af te spreken.
 5. Verlengen van de cadeaubon kost 25€ per maand.
 6. Indien een sessie die geboekt is met een cadeaubon wordt geannuleerd binnen 7 dagen voor de geplande sessie, zal een annulatiekost van 75€ aangerekend worden. Indien de sessie de dag voordien wordt geannuleerd zal er 100€ worden aangerekend. Indien de dag zelf wordt geannuleerd zal 200€ worden aangerekend.
 7. Als je een cadeaubon koopt voor een sessie inclusief een bepaald bedrag voor bijbestellingen, kan dit extra bedrag tot maximaal drie maanden na verval van de cadeaubon worden opgemaakt in de webshop. Drie maanden na het vervallen van de cadeaubon, vervalt ook het aankoopbedrag.